Keuken Essential: ByZoo Juicer :)!

Hey hoi!

Een tijdje geleden liet ik jullie al weten dat ik ivm zwangerschap en Corona een stuk gezonder wilde leven. Aangezien mijn eerste trimester alleen maar bestond uit patatjes, pizza en pasta werd het hoog tijd voor wat meer vitamine. Ik ben zo verbaasd hoe ontzettend je lichaam en voorkeuren kunnen veranderen tijdens een zwangerschap. Normaal eet ik heel veel groente en bijna geen vlees, maar groente blijft gedurende mijn gehele zwangerschap erg moeilijk. 

In mijn tweede trimester ging ik me er toch wat meer zorgen over maken en vroeg ik me af of de kleine ook wel de belangrijkste voedingsstoffen binnen zou krijgen. Gezien het feit dat het eten van gezonde dingen echt een struggle bleef en ik zo'n beetje op elke app, blog en noem het maar las hoe extreem voeding juist in deze periode was - maakte ik me serieuze zorgen. Een vriendin tipte mij toen of ik wel eens aan juices gedacht had. Die bestelde ik al te pas en te onpas voordat ik zwanger werd, maar zijn toch wel wat aan de prijzige kant. Ik had het sinds mijn zwangerschap al niet meer gedaan dus het leek me wel een goed idee om eens uit te proberen. Ik merkte dat een juice wel goed naar binnen ging en ik zou toch een groot deel van de benodigde vitamine binnen kreeg. Waarschijnlijk (en ik ben echt geen expert!) nog lang niet hoe het moet zijn, maar het was in ieder geval al veel meer dan ik daarvoor binnen kreeg. 


Ik besloot om zelf thuis een juicer te bestellen en zette deze neer. Ik googelde de goedkoopste die ik kon vinden (32 euro bij de blokker) om eerst maar eens te testen of het wat voor mij was. Elke dag gingen er behoorlijk wat wortels, bleekselderij en appels door het apparaat en ik merkte dat dit heel fijn in mijn daily routine zou kunnen passen. Het schoonmaken en juicen zelf was alleen echt een hele lange klus en was echt niet te doen met dit apparaat. Aangezien het maken van juices me toch zo hielp besloot ik een mooiere te bestellen: Namelijk die van Byzoo. Ik koos voor de ZEBRA variant in het zilver ( https://www.byzoo-global.com/en/products/ ). Dit paste mooi bij onze keuken ;) en zoals jullie van mij weten is dat natuurlijk super belangrijk! Ik vond dit ook een van de mooiste modellen kijkende naar wat er op de markt is en de bestaande prijsklasse. 


Ik kan niet anders zeggen dat het echt een hele dikke aanrader is! 
De juicer staat hier werkelijk elke dag aan en ik heb echt binnen no time heerlijke sapjes. De groenten hoef ik niet allemaal meer in stukjes te snijden en gaan er (gewassen natuurlijk wel) in een keer in. Dat was echt een time saver tov de andere. Daarnaast klik ik hem nu snel uit elkaar en gooi ik alles lekker in de vaatwasser om de volgende dag weer te kunnen gebruiken. Ideaal.  Je kunt echt liters juice in een keer persen zodat je ook wat kunt bewaren. Ze leveren daarom ook een aantal glazen flesjes mee en een leuk inspiratieboekje waar we al veel receptjes uit geprobeerd hebben. Leuke tip: Ik maak ook wel eens een juice en vries ze in van die ijs makers (kun je gewoon bij de Hema kopen) Als er iets lekker met dit weer is..... dan is dat het wel!

 

Hopelijk heb je wat aan de tips en tricks! 

Veel Liefs,

Mies