Hoe style je een mooie plant?

Planten, ik zweer erbij! Ze staan niet alleen erg mooi in je interieur, ze fleuren ook je gezondheid op! 

Sinds jaren al kan ik niet zonder planten in mijn woonkamer. Vooral een hele grote plant die een fikse statement maakt, laat je woonkamer ook al flink meer leven. 

 

Welke plant kies je?
Er zijn ontzettend veel soorten huiskamer planten. Het is daarom ook ‘handig’  dat je van te voren nadenkt over welke ‘statement’ plant nu het beste bij je past. Om eerlijk te zijn liep ik er gewoon tegen aan op straat. Je hebt hier in oud-west op elke hoek wel een bloemen/planten kraam die uiteindelijk mijn Strelitzia plant verkochten (Zie afbeeldingen hieronder). Deze plant is ook mijn absolute favoriet omdat hij wat gemakkelijker is in onderhoud en net zo tropisch als bijvoorbeeld een bananenplant. . Hieronder mijn favoriete planten voor in de woonkamer: 

   
Allen te bestellen via: Enjoy21green

Waar zet je de plant neer?
Het is belangrijk dat je de planten op een mooie plek neerzet in de woonkamer. Vaak zetten we een plant in een hoek neer omdat het logisch is. Dit is helemaal nergens voor nodig. Een plant kan wat mij betreft alle aandacht krijgen in de woonkamer. Daarom is het zonde om hem helemaal in een hoek weg te stoppen. Bewaar daarom de hoeken voor lampen of andere kunst. Wij hebben de plant midden in de woonkamer gezet. Naast de bank. Daar heb ik mijn statement planten vrijwel altijd gehouden. Het is heerlijk om in de bank weg te kruipen met een hangende plant boven je. Het geeft bijna een beetje een vakantie gevoel. 

Verder is het belangrijk dat je hem op een plek zet waar hij niet teveel en niet te weinig licht krijgt. Wanneer het blad bruin begint te worden zie je direct dat de plant bij een te lichte plek staat. De zon verbrand dan namelijk het mooie blad. Het is dan belangrijk dat je een plek zoekt voor de plant die wat beschutter is. 

Hoe style je de plant?

Al jaren heb ik de ‘ gewone’ plantenbakken de deur uit gedaan. Ik maak vrijwel altijd gebruik van manden. Laatste heb ik zelfs een plant in een hele gave wasmand neergezet. Je kunt hier best wel creatief mee zijn. Zoals jullie weten ben ik groot fan van HenM home en haal ik daar ook vaak mijn plantenbakken. Een aantal voorbeelden zijn:

 https://www2.hm.com/nl_nl/home/shop-op-item/opbergen.html

Naast deze meer creatieve oplossingen kun je eventueel ook aan de slag met grote potten. Potten komen inmiddels steeds meer terug en ze zijn er daarom ook in de mooiste uitvoeringen. Wees niet bang om een hele grote pot uit te zoeken. Dit kan juist heel statig staan. Mocht je een wat kleinere woning hebben, hou je hier dan alsnog aan vast. Grote objecten maken je woning niet kleiner. Hieronder voorbeelden van een pot die ik ook zo in mijn woonkamer zou neerzetten: 

 Deze potten kun je nog het beste vinden bij tuincentra.  Daar kun je vaak ook slagen voor een mooie plant. Dat is twee vliegen in 1 klap!

Geef je Plant een podium

Tenslotte kun je jouw plant een mooi podium geven door hem wat op te hogen! Zeker als je een grote plant hebt, of een kleine ruimte is dit een mega aanrader. Je speelt zo wat meer met de hoogte en jouw plant lijkt hierdoor nog groter en mooier. Wij hebben onze plant op een krukje gezet waar ik als klein kind bij mij opa en oma nog op gezeten heb, echter kun je overal hele mooie en leuke krukjes en manieren vinden om je plant een mooi podium te bieden. Hieronder een aantal krukjes die ik zo voor je zou uitzoeken en heb ik ook gevonden bij H&M home :

Zo zie je maar dat heel veel kan doen met jouw plant in de woonkamer.  Het kan op deze manier net de eye-catcher zijn die jouw woonkamer/eetkamer/slaapkamer nodig heeft. Hopelijk heb je wat aan dit artikel! Hier zie je hoe wij onze plant in de woonkamer hebben staan :)! 

 

 

 

 

 

 

 

 


Laat me weten wat je van dit artikel vond en vergeet me vooral niet te volgen op Instagram!

Liefs,

Mies